Over mij

"Met mijn fascinatie voor wat ons drijft als mens, wordt het alledaagse bijzonder."

Als docent, trainer en procesbegeleider help ik mensen bij het verstevigen van hun persoonlijk moreel kompas tot een betrouwbare innerlijke raadgever bij het maken van keuzes. Het versterken van zelfinzicht, bewustwording, inspiratie en verbinding is wat ik bij mensen teweeg wil brengen. Mijn manier van werken gaat verder dan het puur talige.

Met mijn werkervaring in het middelbaar- en universitair beroepsonderwijs heb ik mij kunnen specialiseren in het begeleiden van leerprocessen in morele vorming en het aanspreken van de verbeelding voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van zowel denkers als doeners. Dat doe ik invoelend, doortastend en speels.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek met ‘De beeldende kracht van kwetsbaarheid’. In dit onderzoek heb ik bestudeerd hoe kunstenaars ingrijpende ervaringen duiden en articuleren met hun beeldend werk, op zo’n manier dat de betekenis van hun ervaringen transformeert.

In het ontdekken van patronen in menselijk gedrag, rituelen, conflict en samenwerking kan de wetenschap niet zonder de kunst. Kunst biedt houvast waar de techniek geen antwoord heeft.

Mede door dit inzicht is kunst voor mij een belangrijke leidraad in mijn werk en op mijn reizen. Kunst kan iets bloot leggen wat ons raakt en ons daarmee iets leren over wie we zijn en waar we vandaan komen.
Met oog voor deze functie van kunst wordt zichtbaar hoeveel kracht mensen in diverse culturele contexten putten uit kunst wanneer het leven zijn weerbarstige kanten toont.

Ik koester de kracht van bescheidenheid. Zonder dominant aanwezig te zijn, houd ik de touwtjes in handen, luister ik met oprechte interesse en anticipeer op wat de ander aandraagt. Ik ben breed geïnteresseerd en steeds opzoek naar nieuwe mogelijkheden voor mijn professionele ontwikkeling.

Hier volgt het filmpje waarin ik mezelf introduceer:

 

“De kunst van te leven, is thuis zijn alsof men op reis is”

Godfried Bomans